Svet-Stranek.cz
Když není kočka doma, myši mají pré.
U TŘÍ MYŠEK

CHOV:Když není kočka doma, myši mají pré.

CHOV

Něco málo o chovu myšek.
Chov myšek je velice snadný a nenáročný. Je důležité jim pravidelně dodávat potravu a tekutiny. Potrava by se měla skládat jak ze zrní a obilovin, tak i z čerstvého ovoce a zeleniny. Myš váží většinou kolem 20g a tak toho moc nespořádá.

Samička x sameček
Samičky jsou kontaktnější.Více drží ve skupině a hůře snáší samotu. Rozhodně je lepší je chovat v počtu minimálně dvou. Jsou také méně cítit, což je pro mnoho lidí určujícím faktorem. Sameček snáší lépe samotu. Je dokonce žádoucí, aby se samečci oddělovali do samostatných klecí, protože se v určitém věku začnou prát.

Chovatel x ZOO prodejna
Rozhodně je lepší vybrat si myšku od chovatele. V ZOO prodejnách jsou sice levnější, ale mnohdy si domů můžete přinést myšku nemosnou nebo dokonce nakrytou, jelikož jsou samečci a samičky pohromadě. Nízká cena je samozřejmě podnícena tím, že v ZOO prodejnách jde hlavně o kvantitu než o kvalitu. Myšky se chovají na chov a je tudíž jedno, která s kterým se spáří. Chovatel se snaží myšky chovat podle barev, rodových znaků a určitých pevně danných standardů. Také Vám je patřičně vymazlí a ochočí.

Cena
ZOO PRODEJNA- 10-20 Kč
CHOVATEL- 40-150Kč

Ceny se samozřejmě odvíjejí podle kvality mláďat a jejich předpokladů pro chov.